Adnan Romanic – Nätverkstekniker

”Här på Candidator är man ett, och man kommer i mål tillsammans.”

Adnan Romanic har alltid visat att han vill utvecklas, lära sig nya saker, ha nya uppgifter och mer ansvar. Adnan är 23 år och har ansvar över att förvalta vår säkerhetstjänst iShield, sitter som kommunikationsansvarig i två storkundsprojekt och mycket mer, och har endast jobbat på Candidator i snart två år.

Direkt efter gymnasiet började jag studera nätverk- och systemadministration på Högskolan i Skövde. Jag var intresserad av teknik och jag visste att det var denna vägen jag ville gå. Under min tid på högskolan gjorde Candidator ett besök där och presenterade företaget, det var då jag fick upp ögonen för dem. När de sedan lade ut en tjänst som nätverkstekniker sökte jag direkt och en vecka innan jag vad klar med min utbildning började jag här.

När jag började på Candidator satt jag i servicedesken men fick ganska snart arbeta med förvaltningen av vår tjänst iShield. Jag gjorde bland annat SOPar (Standard Operating Procedure) för iShield, en typ av guider för att använda både internt och för kund. Sedan hoppade jag in i ett stort införandeprojekt och började jobba mer mot nya kunder och projekt. 

Adnan 2.jpg

Namn: Adnan Romanic

Ålder: 23 år

Tid på Candidator: 2 år

Roll: Nätverkstekniker

Avdelning: iPlace Net

Kontor: Alingsås


När Adnan började på Candidator i gruppen iPlace Core bestod gruppen av 8 personer. Två år senare har gruppen nästan tredubblats till 22 personer och den delades precis upp i två grupper, iPlace Net och iPlace Core.

Nu jobbar jag i gruppen iPlace Net som ansvarar för Candidators kundnära kommunikationslösningar. Mitt arbete är otroligt brett, det är allt ifrån att göra en enkel portöppning till större komplexa problem där man måste diskutera sig fram till en lösning tillsammans med kollegorna.

I mitt arbete ser jag till att kommunikationen fungerar och alla kommer åt den information de ska ha tillgång till. I detta ingår arbete med många av våra tjänster inom säkerhet, övervakning, wifi, VPN och mycket mer. För att få allt att fungera har jag mycket intern kontakt med både andra iPlacegrupper och den iServicegruppen som har ansvar för den aktuella kunden.

Jag jobbar mycket med kundinförande och migreringsprojekt, det kan vara nya kunder eller befintliga kunder som ska öppna ett nytt kontor. När nya kunder ska in är det uppsättning av kommunikation som är det första steget i ett projekt, antingen mot kunds nuvarande miljö eller nyuppsatt miljö i vårt datacenter. När en befintlig kund öppnar nytt kontor ser vi till att kommunikationen fungerar mellan deras nya och befintliga kontor, och in till vårt datacenter.  

 

Gruppen iPlace Net har ansvar för flera olika tjänster, där Adnan är ansvarig över förvaltningen av vår säkerhetstjänst iShield. Han bevakar så att det inte skett intrång, följer upp incidenter, förvaltar och patchar när det behövs. Något av det roligaste med arbetet tycker Adnan är den stora variationen.

Jag trivs riktigt bra här på Candidator, tiden bara flyger iväg. För mig har jobb varit ett måste men här har jag upptäck hur mycket det ger mig. Jag utvecklas ständigt och stöter ofta på nya saker jag inte träffat på tidigare som jag lär mig av.

Man kan verkligen säga att den ena dagen inte är den andra lik, men det betyder inte att man jobbar med för många projekt samtidigt och inte kan fokusera. Att arbetet är så varierande och att utvecklingspotentialen är enorm är framförallt det som gör att jag trivs så bra.

På min fritid tränar jag mycket, det är bra när man är trött i huvudet. Det är svårt att få bort tankarna på jobb annars, om jag bara sitter hemma i soffan är det bara jobb i huvudet. Sedan umgås jag mycket med familj och vänner också, och då tänker jag så klart inte på jobb.

 

Adnan är från Lidköping och bodde där när han började på Candidator. Då pendlade han hit från för att se om han verkligen skulle trivas, och det gjorde han så nu har han flyttat till Alingsås. Adnan skulle absolut rekommendera sin arbetsplats till andra och han kommer snabbt in på den positiva stämningen mellan kollegorna.

Jag kan inte sätta fingret vad det är, det är som en positiv aura. Här är alla trevliga och man hjälps åt, oavsett avdelning. Man stöttar och ställer upp för varandra. Här på Candidator är man ett, och man kommer i mål tillsammans. Det är väldigt motiverande att jobba som ett team.

Jobbar du redan på Iver?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@Iver.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor