Kerstin Lindberg Karlsson - Databastekniker

”Jag måste lära mig något nytt varje dag”

Kerstin Lindberg Karlsson har arbetat inom IT sedan början av 90-talet och har lång och gedigen erfarenhet. När Posten IT öppnade sitt kontor i Alingsås år 1996 började hon arbeta där och har efter det arbetat på bland annat Lindex IT-avdelning. Det är som databastekniker hon nu tagit med sig sin kompetens och erfarenhet hit till Candidator.

Jag har varit här i snart ett år, närmast kommer jag från ett företag i Göteborg. Där blev jag kontaktad av en gammal kollega till mig, Kjell som undrade om jag var intresserad av att börja här istället. Kjell och jag arbetade tillsammans i just dessa lokaler som Candidator har nu, men då var det Posten ITs kontor. Det var på den tiden som Internet blev tillgängligt för allmänheten i Sverige och vi arbetade med drift av några av de största Internetsiterna i landet.

Jag bor i Alingsås så det lockade mig att ta en tjänst här, och när jag tittade närmare på Candidator upptäckte jag vilka spännande projekt som företaget arbetar med som jag inte hade koll på. Det har varit bland det roligaste med att komma in här, att få arbeta med spännande kunder och stora företag. 

Kerstin 2.jpg

Namn: Kerstin Lindberg Karlsson

Ålder: 47 år

Tid på Candidator: 1 år

Roll: Databastekniker

Avdelning: iPlace DB

Kontor: Alingsås


 

Kerstin har utbildat sig på en ADB-linje som motsvarar dagens yrkesutbildning. Hon var klar år 1992 och fick jobb direkt. Sedan år 1999 har hennes fokus varit på databaser. Nu sitter hon i en expertgrupp som kallas iPlace DB som endast består av två personer och som arbetar med allt som rör databaser.

Vi står till tjänst för iPlacegrupperna och servar dem så att de kan göra sitt jobb. Kontakten går oftast via iPlacegrupperna men vi har också en del kontakt direkt med kunderna. Vi hjälper till när det gäller databaser, de kan vara allt från implementering till att undersöka varför ett program går långsamt. Vi kan upptäcka att det till exempel är fullt på en diskyta, att en applikation har slutat fungera eller att prestandan är låg, och så löser vi problemet.

Vi arbetar med alla Candidators kunder och i vårt fall är det bra att ha hand om många företag. Vi lär oss mycket av de ärendena som kommer in, och när samma problem sedan dyker upp hos en annan kund känner vi igen det och kan snabbt åtgärda det. Vi jobbar i cykler med databaserna, uppdaterar och patchar och det är ofta som vi stöter på nya grejer vi inte upplevt tidigare.

Ju mer man lär sig i mitt arbete, ju mer upptäcker man att man inte kan. Jag drivs av problemlösning och jag kan inte släppa en uppgift innan jag verkligen har förstått. Är det en detalj i problemet jag inte förstår måste jag ta reda på varför det är som det är. Jag måste lära mig något nytt varje dag.

 

På måndagsmorgon är det mycket som väntar på Kerstins bord, efter helgen har det oftast kommit in många ärende och akuta driftproblem går först. Kerstin arbetar också med kundinstallationer och kan utöver akuta ärende planera sitt schema.

Mitt arbete är väldigt brett och jag gillar att jag under en dag kan ha kontakt med allt från kunder och support i Sverige, Danmark och Norge. Jag tycker att Candidator är en fantastisk arbetsgivare på hemmaplan, om man kommer in här finns alla möjligheter att växa och utvecklas. Visar man att man är intresserad finns inga hinder, då kan man gå hur långt som helst.

 

Det finns planer på att databasgruppen om två personer ska bli större och utökas med en person. Kerstin ser fram emot att vara med och utveckla gruppen, själv fortsätta lära sig nya saker och jobba i fler stora projekt.

Jag gillar alla möjligheterna som finns här på Candidator. Man kan prova på mycket, känna sig fram vilken roll man vill ha och vad man vill lära sig mer av. Det finns möjlighet att komma in här snart efter gymnasiet och jobba sig uppåt. Vi medarbetare finns alltid här för att supporta och stötta, här finns det många att lära av.

Jag är den som gärna hjälper till, och jag har ofta haft jobbet i huvudet på min fritid. Nu har jag blivit bättre på att släppa arbetet när jag kommer hem. Jag lägger min fritid på mina döttrar, de är 12 och 17 år. Man kanske tror att de inte tar så mycket tid när de är stora och klarar sig själva, men de gör det! Just nu renoverar vi gästhuset på tomten till 17-åringen.


Kerstin lyfter möjligheterna att utvecklas och gå hur långt som helst som en av de stora anledningarna till att söka sig till Candidator. Hon har en önskan om att fler kvinnor skulle upptäcka IT-branschen och söka sig hit. Att få fler kvinnliga kollegor tycker Kerstin skulle vara givande, dels för att få in nya infallsvinklar och fler sätt att se på problem vilket skulle gynna grupperna och arbetet. 

Jobbar du redan på Iver?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@Iver.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor