Christian Karlsson - Gruppchef

”Det gäller att få hela gruppen att springa”

Zürich är en iServicegrupp om 9 personer som jobbar med flera större företag och har helhets ansvar över kundernas totala IT-miljö. Christian Karlsson har arbetat på Candidator i 8 år, när han började hade Candidator 36 anställda. Nu när Candidator är över 300 medarbetare är han gruppchef i gruppen Zürich med ansvar över personal, budget, ekonomi, kunder och projekt.

Vi är en grupp med projektledare, teknisk support och tekniska specialister, och vi arbetar med allt från det enklaste till det svåraste. I gruppen jobbar vi även med support och har olika nivåer för ärenden som kommer in. Blir problem inte lösta av den som först svarar har vi en högre kompetens nivå som hjälper till att lösa problemen, och vi löser de mesta av problemen inom gruppen. Kommer det till exempel ett problem dom ligger i datahallarna får vår serveravdelning iPlace Server rycka ut. Server och nätverksavdelningens jobb med att se till att allt fungerar i bakgrunden gör att vi kan göra sköta vårt jobb, så all eloge till dem.

Vi är en effektiv grupp med högt tempo som utöver support och projekt arbetar proaktivt. Det är bara en liten del av vår tid vi behöver lägga på brandsläckning och kan istället fokusera på att hitta nya lösningar för kunden. Vi är ofta ute hos våra kunder och är mycket lyhörda. Det gör att vi snappar upp saker att utveckla och effektivisera för kunden, och vi kan enkelt bemöta deras behov.  Vi tar löpande in nya kunder i gruppen och vårat senaste tillskott är restaurangkedjan Pinchos, det känns riktigt roligt!

Christian 2.jpgNamn: Christian Karlsson

Ålder: 28

Tid på Candidator: 8 år

Roll: Gruppchef i Zürich

Avdelning: iServicegruppen Zürich

Kontor: Alingsås


Christian har varit gruppchef i 2 år men innan det har han haft flera olika roller inom Candidator. Han ser sina erfarenheter som en stor fördel när han leder gruppen och det ger honom en större förståelse för vad varje person arbetar med. Christians start på Candidator var en vecka på supporten, sedan fick han en direkt starta ett större projekt för Blomsterlandet.

På gymnasiet gick jag elprogrammet med inriktning IT, en utbildning med fokus på praktisk IT. Jag gjorde min praktik här på Candidator under gymnasiet, sedan när jag började plugga till IT-Ingenjör på universitetet hade vi fortfarande löpande kontakt. De lovade mig både jobb och utbildning om jag hoppade av universitetet, så det gjorde jag.

Tanken när jag började på Candidator var att jag skulle jobba med support men efter en vecka fick jag bland annat åka runt till Blomsterlandets butiker och sätta upp nya tekniska lösningar. Under mina 8 år här har min roll hela tiden utvecklats. Jag har bland annat utbildat mig internt och tagit många olika certifieringar hos de stora aktörerna.


Att ta certifieringar gör man både för sin egen skull och för företagets skull. Det är alltid bra att få med sig ny kunskap, och Candidator behöver produktkännedomen bland medarbetarna för att vara en stark återförsäljare och aktör på marknaden. Utöver Christians tekniska kunskaper har också hans kundansvar växt vilket han verkar trivas med.

Jag känner mig som hemma med kundansvar och jag gillar att besöka företagen för att ha kontakt med kunder och människor, det är ute hos kund det händer! Det tekniska tycker jag är intressant, men jag är inte den som är tekniskt djupast här på företaget. Jag försöker att hålla mig uppdaterad kring tekniken och aldrig tappa förståelsen för det som mina kollegor i gruppen arbetar med. Som gruppchef vill jag vara insatt i vad dem gör.

 

Under en vecka är jag ungefär halva tiden ute hos kund på olika typer av möten, och halva tiden på kontoret och arbetar med det administrativa och i projekt. Ett möte ute hos kund kan exempelvis innebära att vi går igenom förra veckan, gör en arbetsplanering för den kommande veckan, ser till så att vi har rätt bemanning och arbetar proaktivt och med rätt punkter. Sedan planerar jag arbetet för min grupp och ser till så att vi har jämn arbetsfördelning. Jag har mycket kontakt med människor både internt och hos våra kunder, det blir mycket möten och det gäller att hålla ett högt tempo för att allt ska rulla. 


Det händer mycket i Christians kalender och varje dag kan se olika ut. Enligt honom är det ansvaret över personal och ekonomi som är den största skillnaden med att blir gruppchef. Resursernas ska planeras och alla ska ha att göra.

Tidigare har jag jobbat väldigt självständig och nu gäller det att flytta fokus från mig själv till alla andra. Det gäller att få hela gruppen att springa och inte bara mig själv, det är det som ger resultat. Jag kom in här som ung och jag har fått chansen att utvecklas. Det känns att Candidator är ett företag som vill ge människor som presterar och visar stort engagemang chansen. Man måste inte ta sig igenom flera hästår bara för att det skall vara så, presterar man och engagerar sig så får man chansen. Det tänket har jag med mig i min grupp, och eftersom företaget växer kommer det att dyka upp nya roller som jag kan hjälpa personer i min grupp att nå.

På min fritid är jag rätt bra på att släppa jobbet, om jag går in för det. Det var svårare i början för då tog jag mycket personligt, men nu stressar jag inte upp mig på samma sätt. När jag behöver byta miljö och verkligen fokusera på något annat så tränar jag, och på sommaren kör jag även vattenskoter, på sjön Mjörn eller allra helst på västkusten.


Till dig som funderar på att söka en tjänst här på Candidator hälsar Christian att du verkligen borde söka om du vill ha en arbetsplats där du utvecklas både som person och inom din roll.

Jag säger bara välkommen! Här blir du väl mottagen och det finns alla möjligheter till att forma sin roll och utvecklas. Det finns en Candidator-anda som innebär samarbete och att alla vill framåt. Man tar sitt ansvar och gör det där lilla extra, kundfokuset är stort. Det som jag uppskattar som gruppchef är uppriktighet och driv.

Jobbar du redan på Iver?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@Iver.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor