Sanna Carlén - Dispatcher/Tekniker

”Här på Candidator finns utvecklingsmöjligheterna för att ta dig dit du vill.”

Sanna Carlén har jobbat som supporttekniker sedan dag ett efter gymnasiet. Hon är uppväxt i Umeå där hon började sin karriär, men efter några år sökte hon större möjligheter att utvecklas inom IT-branschen och flyttade ner till Stockholm. Nu arbetar Sanna i gruppen Lissabon på vårt Stockholmskontor.

Jag blev kontaktad av ett konsultföretag via LinkedIn som frågade om jag ville ta ytterligare ett steg inom IT-branschen och då hamnade jag på en intervju här på Candidator. På intervjun var alla genomtrevliga och tillmötesgående, den första känsla jag fick var att man tar väl hand om sina medarbetare. Candidator lyckades redan då, vid första mötet förmedla att detta är en arbetsplats där man får all stöttning och stöd man behöver för att utvecklas och komma dit man vill. Här såg jag möjligheter och mina förväntningar har uppfyllts. Nu har jag varit här i snart två år och jag känner att jag har utvecklats. Jag har också fått nya roliga arbetsuppgifter med tiden.

Sanna 3.jpgNamn: Sanna Carlén

Ålder: 25 år

Tid på Candidator: 2 år

Roll: Dispatcher/Tekniker

Avdelning: iServicegruppen Lissabon

Kontor: Danderyd, Stockholm


Lissabon är en servicedeskgrupp som tar hand om hela IT-lösningen för kunderna. De är åtta personer i gruppen där alla har olika roller. Sanna är tekniker och sitter med egna ärende, men har också ett tilläggsansvar som dispatcher. 

Som dispatcher ser jag till att arbetsuppgifterna är jämt fördelade inom gruppen. Om någon sitter med ett tungt arbete och alldeles förmycket på sitt bord så hjälper jag till att avlasta till någon som har lite mindre att göra. I mitt arbete ingår även att stötta mina kollegor med deras ärenden, hjälpa till med dokumentation och skapa och uppdatera rutiner.

Varje dag startar jag med att få en överblick på arbetssituationen i gruppen. Jag tittar på vilka ärende som kommit in och rapporterar återkommande eller akuta problem till vår gruppchef och SDM. Sedan delar jag ut uppgifter och ser om vi behöver omfördela resurserna. Man kan säga att jag ska ha stenkoll på läget!

Jag jobbar också med egna ärende och har mycket kundkontakt. Det kan vara allt från att medarbetarna hos våra kunder hör av sig om att musen inte fungerar eller att de vill ha ett program installerat, till att göra en djupare felsökning på servernivå. Den nära kundkontakten är bland det roligaste med mitt arbete. Då vi arbetar med få stora företag istället för många små får jag chansen att fördjupa mig i kundens verksamhet, vilket i sig ger mig bättre kunskap om kundens behov och farhågor. Detta innebär också att jag kan leverera en overkligt bra kundupplevelse. 

I vår grupp har vi många olika roller. Vi har en first line support, en second line support, gruppchef och en SDM för att kunna ta hand om IT-miljön i sin helhet. Inom gruppen har vi därför kunskapen och verktygen för att kunna lösa mer avancerade tekniska problem tillsammans. Det är något som är skönt med Candidator, att vi får verktygen att fördjupa oss och möjligheten att utvecklas. Vi lär oss också mycket av varandra.

 

För ett år sedan flyttade Candidator sitt Stockholmskontor och sitter nu i Danderyd. Innan flytten jobbade Sanna i gruppen London men efter expansion delades gruppen och nu finns både grupperna London, Lissabon och Luxemburg på Stockholmskontoret. Sannas resa inom IT började i Umeå direkt efter studenten, men studierna handlade om något helt annat.

Jag pluggade faktiskt teater på gymnasiet, men jag kände att det inte var något för mig. Jag ville göra något jag var bra på och då blev det IT. Jag fick chansen att jobba som kundtjänstmedarbetare på ett företag i Umeå efter studenten och jag jobbade mig uppåt inom företaget innan jag bestämde mig att flytta till Stockholm. Efter det har jag jobbat på ett annat IT-företag här i Stockholm innan Candidator.

Teaterintresset har inte följt med, nu sjunger jag och spelar fiol på min fritid. Jag tränar en del också. Vi har ett gym fem minuter från kontoret som jag brukar stanna på innan jag tar bussen hem. Det är alltid svårt med pendlingstider i Stockholm, på mitt tidigare jobb fick jag åka både tunnelbana och pendeltåg för att ta mig till jobbet. Nu tar jag en direktbuss till och från jobbet som tar ca 15 minuter, det är som en dröm.

 

Sanna trivs här på Candidator och berättar att de har blivit fler kvinnliga medarbetare på Stockholmskontoret den senaste tiden, vilket känns extra roligt. Till dig som funderar på att söka dig hit kan Sanna verkligen rekommendera arbetsplatsen.

Det är så mycket som jag skulle vilja hälsa till dig som funderar på att söka. Ta kontakt med mig så ska jag se till att du blir övertygad! Det är allt från lagandan till utvecklingsmöjligheterna som gör att jag rekommenderar denna arbetsplats till alla. Här är det ingen som säger nej om man frågar om hjälp, vi arbetar verkligen som team. Mina medarbetare är öppna, ödmjuka och man hjälps åt.

Här på Candidator kan man bli lite vad man vill och man får tid och möjligheter att utvecklas. Om jag skulle vilja börja jobba inom en annan inriktning till exempel nätverk så kan jag prata med min gruppchef, som skulle hjälpa mig dit. Man kan utvecklas inom både teknik, ta olika typer av certifikat, men man kan också välja att utvecklas inom ledarskap och projektledning om man vill.

Jobbar du redan på Iver?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@Iver.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor